تأکید ایرانسل بر به کارگیری فناوری موج میلیمتری

تأکید ایرانسل بر به کارگیری فناوری موج میلیمتری

به گزارش سئو مئو، نشست تخصصی نقشه راه توسعه مخابرات نسل پنجم باند میلیمتری، در دومین روز ششمین کنفرانس بین المللی فناوری های امواج میلی متری و تراهرتز با حضور سرپرست معاونت بخش شبکه ایرانسل برگزار گردید.

به گزارش سئو مئو به نقل از روابط عمومی ایرانسل، ششمین کنفرانس بین المللی فناوری های امواج میلی متری و تراهرتز (MMWaTT) که از ۴ تا ۶ بهمن ۱۴۰۱، با حمایت ایرانسل در دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار می شود، عصر چهارشنبه ۵ بهمن، با برگزاری نشست تخصصی «نقشه راه توسعه مخابرات نسل پنجم باند میلیمتری»، به کار خود ادامه داد.
ششمین کنفرانس بین المللی فناوری های امواج میلی متری و تراهرتز (MMWaTT)، توسط مرکز محاسبات و مشخصه های دستگاه ها و زیرسیستم های الکترومغناطیسی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، مرکز سیستم های الکترومغناطیسی کاربردی دانشگاه تهران و پژوهشکده فناوری مخابرات و الکترومغناطیس کاربردی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می گردد و عصر امروز در دومین روز این کنفرانس، نشست تخصصی نشست تخصصی نقشه راه توسعه مخابرات نسل پنجم باند میلیمتری، با حضور دکتر محمد رضوی زاده سرپرست پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهندس علی قهرمانی سرپرست معاونت بخش شبکه ایرانسل، دکتر وحید شاه منصوری رئیس مرکز تحقیق و توسعه همراه اول و مهندس بابک کاردل معاون شبکه رایتل در دانشکده مهندسی برق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، میزبان دانشجویان و پژوهشگران بود و به صورت زنده از پلت فرم اسکای روم پخش گردید.
در این نشست تخصصی، سرپرست معاونت بخش شبکه ایرانسل، ضمن اشاره به راه اندازی بیشتر از ۳۵۰ سایت نسل پنج تلفن همراه توسط ایرانسل اظهار داشت: هدف ما اینست که ایرانسل به سراغ تکنولوژی های بالاتر برود، چون که تمام دنیا هم اکنون جهت استفاده از فناوری های امواج میلیمتری پیشقدم شده اند. بنابراین از تیرماه سال جاری، نخستین سایت 5G مجهز به فناوری موج میلیمتری را در ساختمان مرکزی ایرانسل راه اندازی کردیم. به کارگیری تکنولوژی های بالاتر با ظرفیت بالاتر که فراتر از رشد ترافیک سالانه کاربر روی اپراتور باشد، ما را ناگزیر به بهره گیری از آن می کند. چون که این امر به صورت مستقیم بر تجربه کاربر در استفاده از شبکه تأثیرگذار است. با عنایت به این که زیرساخت های فیبرنوری که برای فناوری موج میلیمتری یکی از مهم ترین زیرساخت ها است، هم اکنون این زیرساخت در کشور به صورت کامل آماده نیست و مشکلاتی را برای ورود فناوری های نوین به وجود می آورد. ایرانسل آمادگی کامل دارد تا علاوه بر مشارکت ها و سرمایه گذاری هایی که تا کنون در حوزه فیبرنوری در شهرهای مختلف کشور انجام داده است، ظرفیت های بیشتری را به این پروژه اختصاص دهد تا در کنار تلاشهای وزارت ارتباطات و نهادهای ذیربط، به توسعه هرچه بیشتر شبکه تلفن همراه مبتنی بر تکنولوژی های جدید ارتباطی منجر شود.
این کنفرانس، با هدف گسترش دانش در زمینه فناوری نوظهور امواج میلی متری و تراهرتز، از راه ایجاد بستری مناسب برای گردهمایی دانشمندان برجسته دانشگاهی، محققان و پژوهشگران به منظور تبادل و به اشتراک گذاشتن تجربیات آزمایشگاهی، صنعتی و نتایج پژوهشی و هم تشویق و پشتیبانی از پژوهشگران، برنامه ریزی شده است.
ایرانسل، نخستین عرضه دهنده 5G در ایران، استفاده از فناوری موج میلیمتری را در راه اندازی سایت های جدید نسل پنج، در برنامه قرار داده و اولین سایت نسل پنج با این فناوری در فرکانس ۲۸ گیگاهرتز، از تیرماه ۱۴۰۱، در ساختمان مرکزی ایرانسل مورد بهره برداری قرار گرفته است. با استفاده از این تکنولوژی، امکان پوشش شبکه در مراکز اداری، تجاری و فضاهای بسته، با سرعت بالاتر از قبل، فراهم خواهد شد.
ایرانسل که با بهره برداری از اولین سایت تجاری نسل پنج ایران در اول مرداد ۱۳۹۹، فاز نخست پروژه توسعه فراگیر 5G در ایران را از آغاز سال ۱۴۰۱ شروع کرده، الان با نصب و اجرای ۳۵۱ سایت نسل پنج در سرتاسر کشور، رکورددار سرعت و تعداد سایت نسل پنج در ایران است.

منبع: