نخستین ماهواره ساخت برزیل جنگلهای آمازون را كنترل می كند

نخستین ماهواره ساخت برزیل جنگلهای آمازون را كنترل می كند

برزیل سرانجام موفق شد ماهواره ای را در داخل این کشور بطور کامل تولید نماید و مقرر است این ماهواره به بررسی و کنترل وضعیت جنگل های بارانی در معرض خطر بپردازد.

به گزارش سئو مئو به نقل از اسلش گیر، بخش زیادی از کشور برزیل پوشیده از جنگل های بارانی آمازون است که به سبب تخریب محیط زیست و گرمایش زمین در معرض نابودی قرار گرفته اند. دانشمندان بارها هشدار داده اند که از بین رفتن جنگل های آمازون سبب تسریع روند کاهش کیفیت زندگی در کل کره زمین خواهد شد. جهت بررسی دقیق تر شرایط جنگل های وسیع آمازون، برزیل بدون تکیه به سایر کشورهای جهان و برای نخستین بار ماهواره ای به نام آمازونیا – ۱ طراحی و ساخته است.
این ماهواره که مقرر است تا ساعاتی دیگر روانه فضا شود، برزیل را به یکی از بیست کشور جهان مبدل می کند که از فناوری اختصاصی طراحی، تولید، پرتاب و استفاده از ماهواره برخوردارست. این ماهواره علاوه بر بررسی روند جنگل زدایی در برزیل، وضعیت زمین های کشاورزی را نیز در این کشور رصد می کند.
برزیل از سال ۲۰۰۸ به این سو در کوشش برای طراحی و تولید ماهواره بوده و بیش از ۶۰ میلیون دلار دراین زمینه سرمایه گزاری نموده است. بااینکه این رقم هزینه کلانی شمرده می شود، اما اگر قرار بود برزیل برای تامین نیاز خود ماهواره ای را از خارج از این کشور وارد کند باید تا شش برابر این رقم را هزینه می کرد.
ماهواره آمازونیا – ۱ که توسط مؤسسه ملی تحقیقات فضایی برزیل تولید شده، ۲.۵ متر طول و ۶۴۰ کیلوگرم وزن دارد و در درون آن شش متر کابل و سه دوربین عریض برای شناسایی نقاط دارای جنگل های لطمه دیده که وسعتی بیش از ۴ زمین فوتبال دارند، نصب شده است. در صورت تامین بموقع بودجه ماهواره مورد اشاره در سال ۲۰۱۸ برای پرتاب به فضا تکمیل می شد. برزیل در سال ۲۰۳۳ هم برای پرتاب ماهواره به فضا تلاش نموده بود، ولی در نتیجه انفجار راکت پرتاب ماهواره ۲۱ نفر کشته شدند.