توسعه یك تراشه وای-فای نوین برای صرفه جویی در مصرف انرژی

توسعه یك تراشه وای-فای نوین برای صرفه جویی در مصرف انرژی

به گزارش سئو مئو پژوهشگران ˮدانشگاه كالیفرنیا سن دیگوˮ در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه یك تراشه وای-فای جدید شده اند كه استفاده از آن در دستگاه های اینترنت اشیاء می تواند سبب شود آنها ۵۰۰ برابر انرژی كمتری مصرف كنند.
به گزارش سئو مئو به نقل از ایسنا و به نقل از تك اكسپلوریست، تعویض ماهانه باتری یك دوربین امنیتی یا شارژ كردن یك بلندگوی هوشمند كار چندان دشواری نیست؛ اما اگر چندین دستگاه از این قبیل در خانه وجود داشته باشد، تعمیر و نگهداری آنها مشكل خواهد شد و انرژی بیشتری هم مصرف خواهد شد. اما حالا به لطف محققان دستگاه های اینترنت اشیاء (IoT) دیگر نیازی به منبع تأمین انرژی جداگانه، شارژ مكرر یا باتری های بزرگ نخواهند داشت.

اینترنت چیزها یا آی اوتی (IoT، مخفف Internet of Things) یا “چیزنت” كه گاهی “اینترنت اشیاء” هم برای آن به كار می رود، به صورت كلی اشاره دارد به خیلی از چیزها شامل اشیاء و وسایل محیط پیرامون مان كه به شبكه اینترنت متصل شده و توسط اپلیكیشن های موجود در تلفن های هوشمند و تبلت قابل كنترل و مدیریت هستند. اینترنت چیزها به زبان ساده، ارتباط حسگرها و دستگاه ها با شبكه ای است كه از راه آن می توانند با یكدیگر و با كاربرانشان تعامل كنند. این مفهوم می تواند به آسانی ارتباط یك گوشی هوشمند با تلویزیون باشد یا به پیچیدگی نظارت بر زیرساخت های شهری و ترافیك.

مهندسان برق دانشگاه كالیفرنیا سن دیگو (University of California، San Diego) به تازگی موفق به توسعه یك رادیوی جدید كم مصرف وای-فای شده اند كه این رادیو در یك تراشه كوچك برای دستگاه های اینترنت اشیاء ادغام شده است. این دستگاه با آن كه بسیار كوچك است و هم اندازه دانه های برنج است؛ اما راندمان انرژی بسیار بالایی دارد.

تراشه مذكور تنها ۲۸ میكرووات برق مصرف می كند كه ۵۰۰۰ برابر كمتر از رادیوهای استاندارد وای-فای است. در عین حال این تراشه می تواند داده ها را تا فاصله ۲۱ متر با سرعت ۲ مگابیت بر ثانیه منتقل كند.

این اختراع مبتنی بر تكنیكی به نام “پس پراكندگی” (backscattering) است. فرستنده، سیگنال خویش را تولید نمی كند، اما سیگنال هایی را از دستگاه های اطراف (مانند تلفن هوشمند) یا نقطه دسترسی وای-فای دریافت می كند و بعد از دریافت، سیگنال ها را تغییر داده و داده های خویش را روی آنها رمزگذاری می كند و سپس سیگنال های جدید را بر روی كانال های وای-فای دیگر و یا دستگاه های دیگر منعكس می كند.

این رویكرد به انرژی بسیار كمتری نیاز دارد و انعطاف پذیری بسیار بیشتری برای تولید در اختیار تولیدكنندگان لوازم الكترونیكی قرار می دهد. با تراشه وای-فای ریز، دستگاه های مبتنی بر اینترنت اشیاء دیگر نیازی به شارژ مكرر و باتری های بزرگ نخواهند داشت، بلكه دستگاه های خانگی هوشمند را قادر می كنند تا در بعضی موارد كاملاً بی سیم و حتی بدون باتری كار كنند.

یافته های این مطالعه در كنفرانس بین المللی “ISSCC ۲۰۲۰ ” در سانفرانسیسكو عرضه خواهد شد.