برای جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی احراز هویت مشتركان الزامی شد

برای جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی احراز هویت مشتركان الزامی شد

سئو مئو: احراز هویت متقاضیان سرویس های ارتباطی با دریافت مشخصات كد ملی و كد پستی توسط دارندگان پروانه این سرویس ها، با هدف نشانه گذاری آدرس ها كد پستی بعنوان یك مكان شناسنامه دار انجام می شود و بدین سبب امكان سوءاستفاده از اطلاعات افراد هنگام دریافت این سرویس ها وجود نخواهد داشت.
به گزارش سئو مئو به نقل از ایسنا، چندی قبل اعلام گردید از این پس احراز هویت فردی و مكانی متقاضیان سرویس در حوزه ICT الزامی است و با عنایت به قانون مجلس شورای اسلامی درباره گردنگیر اختصاص شماره ملی و كد پستی برای تمامی اتباع ایرانی، تمامی دارندگان پروانه سرویس های تلفن همراه، خدمات ارتباطی ثابت (Servco)، اپراتورهای مجازی (MVNO)، انتقال داده مبتنی بر فناوری بی سیم ثابت (FWA) و ارتباطات رادیویی (SAP)، ارائه دهندگان ارتباطات ثابت (FCP) و پست باید با دریافت كد ملی و كد پستی از متقاضیان سرویس، هویت فردی و مكانی آنان را احراز كنند.
بدین سبب در صورتیكه ارائه خدمات در حوزه ICT توسط دارندگان پروانه هر یك از خدمات ارتباطی با كد ملی و كد پستی الزامی است، درصورت عدم رعایت احراز هویت فردی و مكانی به این شیوه، نتایج هرگونه سوءاستفاده احتمالی از خدمات، به عهده دارندگان پروانه است و در صورت رعایت نكردن این مساله و گزارش بازرسان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با دارندگان پروانه مطابق با قوانین مربوطه برخورد می شود.
در این زمینه مجید حقی – معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- در گفت و گو با ایسنا با اشاره به ضرورت احراز هویت سجلی و مكانی، اظهار نمود: اپراتورها باید این احراز هویت را ثبت و اجرا كنند و دریافت مشخصات كد ملی و كد پستی باید در ارائه سرویس رعایت شود. مهم ترین بحث هم كد پستی است برای اینكه ما با استفاده از كد پستی می توانیم آدرس ها را نشانه گذاری نماییم و اینكه كد پستی بعنوان یك مكان تعریف شده و شناسنامه دار جا بیفتد.
حقی با تاكید بر اهمیت برجسته سازی و اهمیت دادن به كد پستی، اظهار داشت: مزیت اول این است كه مكان هركس در ارائه سرویس مشخص است و آخرین مكانش هم اگر جابه جا شود و تغییر پیدا كند، ثبت می شود. دیگر این كه در چنین شرایطی می توانیم مشخصات كاربران را با كد پستی مشخص نماییم.
قبل از این نیز اقداماتی برای احراز هویت كاربران انجام شده بود. همچون سامانه شاهكار كه شبكه احراز هویت كاربران ارتباطی و واسط بین اپراتورهای مخابراتی و مراجع تطبیق هویت است. اپراتورها قبل از ارائه سرویس به مشتركین خود، بوسیله این سامانه، هویت مشتركین را از نظر حقیقی یا حقوقی، ایرانی یا خارجی بودن صحت سنجی می كند و در صورت تأیید درستی اطلاعات در سامانه، اپراتور اجازه ارائه سرویس به مشتركین را دارد.
تطبیق شناسه سرویس و شناسه هویتی از قابلیت های سامانه شاهكار است كه با مشخص شدن صاحبان سرویس های ارتباطی در این سامانه، خدمات از هر سرویس ارتباطی به صاحب همان سرویس ارائه می شود. با ایجاد این امكان هیچ فردی حق استفاده از شماره همراه فرد دیگری برای ثبت نام در نرم افزار دولت همراه، نرم افزارهای موبایل بانك، پرداخت آنلاین، ثبت آگهی فروش، فروشگاه های آنلاین و سایر نرم افزارهایی كه حریم خصوصی در آنها مطرح است و یا امكان تقلب و كلاه برداری در آنها وجود دارد را نخواهد داشت.

منبع: